0

Share - dela produkten

De Buyer Mineral B-Element -Stekpanna, Kolstål, 20 Cm


En professionell kocks stekpanna med utmärkta stekningsförmågor och nästan evig livslängd! Kolstålsvängen är ett bra alternativ till teflonpannor och kräver lite vård, liknande gjutjärn. En väl omhändertagen kolstålspanna bildar en naturlig non-stick-yta av fett och kol, vilket minskar vårdbehovet och ökar icke-klibbig-heten. En mycket använd kolstålspanna har även gjutjärnspannans stekningsförmågor och teflonpannans non-stick-egenskaper! Dessutom kan man använda metallredskap med pannan utan problem. I De Buyer Mineral B-serien har pannan en helt naturlig och kemikalie-fri organiskt bikerväxtripning som förhindrar rost och hjälper till att ånggas pannan. Den bildar en första stekyta för koltålet samtidigt som den förbättrar pannans non-stick-egenskaper. Tvätta pannan med varmt vatten för att ta bort eventuellt lagringsdamm innan första användningen - det mesta av bivaxet kommer att försvinna från ytan. Den lilla mängd vax som finns kvar kommer inte att vara till besvär, utan faktiskt hjälpa till vid användningen av pannan. Om så önskas kan pannan även smörjas - se instruktionerna i den bifogade videolänken. Kolstål är inte lika poröst som gjutjärn, så man kan steka alla typer av ingredienser utan problem. För ingredienser med hög proteinhalt, som ägg eller vit fisk, är det dock bäst att vara försiktig och sänka temperaturen ordentligt. Kolstålet ska inte hållas i en blank stålfärg utan kommer att ändra färg vid användning. Insidan av pannan blir mörkare och när insidan är helt svart är kolstålets naturliga non-stick-yta på sin bästa nivå. Kolstålspannan får inte diskas i diskmaskinen, vanligtvis räcker det med att bara skölja med varmt vatten för hand. Man kan inte heller förvara mat i kolstålspannan eller låta den ligga och blötläggas i diskhon på grund av risk för rost. Om det uppstår ytrost på pannan är den dock fortfarande användbar och rosten kan tas bort med en grov svamp eller stålull. Efter användning, rengöring och torkning bör man också tillsätta en droppe rapsolja på pannan för att förhindra ytrost under lagring. Passar alla värmekällor och spisar, inklusive induktionshällar. Stekpannan kan även användas i ugnen (max 200 °C i 10 minuter). - Yttre diameter i övre kanten: 20 cm - Botten diameter: 13,5 cm - Kantens höjd: 3,3 cm - Tjocklek: 2,5 mm Pannans prässade kropp kan ibland bli lite vriden. För att förhindra detta bör man undvika att sätta den varma pannan i kallt vatten. Att använda pannan med spisen på högsta effekt kan också orsaka vridning. Om vridning skulle inträffa kan man först värma pannan lite och placera den upp och ner på en tålig yta och knacka med en hammare på mitten av pannans botten.1 x De Buyer Mineral B-element -stekpanna, kolstål, 20 cm


Streckkod 3011245610203
brand de Buyer
sku 80610
Kategori Kastruller och stekpannor