MIYABI 5000 MCD Gyutoh 24 cm, Björk
"GYUTOH kockkniv från Miyabi, med en längd på 24 cm, är perfekt om du vill skära eller tranchera kött eller fisk. Med det tunna men ändå stabila bladet får du ett fullt kontrollerbart och rent snitt. Bladet har en autentisk japansk profil med en extra vass Honbazuke-slipning och är symmetriskt slipat med en vinkel på 19 °C. Bladet slipas först två gånger på roterande stenar och därefter poleras det på ett läderhjul. Det består av vackert masurbjörkträ som uppvisar ett fantastiskt spel mellan ljusa och mörka linjer. Ådringens växelspel är ett vackert komplement till bladets damaskerade mönster och gör kniven till en verkligt unik produkt. Dessutom är det D-formade handtaget optimalt balanserat. Bladet är tillverkat av pulverstål MC63 med en kärna av mikrokarbid. Kärnan har bäddats in i 100 lager som består av två olika stålsorter med olika hårdhet. CRYODUR®-bladet har dessutom ishärdats vid -196 °C med en speciell metod och får på så sätt sin slutgiltiga hårdhet på ca 63 Rockwell. Miyabi Birch 5000 MCD blev utsedd till ""Bäst i test"" bland kockknivar av Aftonbladet dec 2021, och fick 5+ av samtliga jurykockar."