MIYABI 6000 MCT Gyutoh 20 cm, Pakkaträ
Med en längd på 20 cm passar GYUTOH-kniven för att skära och strimla kött och fisk. Det avsmalnande och stabila knivbladet ger därmed rena snitt. För att du ska skära på ett säkert sätt har handtaget en slät nedre del som förhindrar att handen glider ned mot bladet från handtaget. Dessutom använder Miyabi sig av en japansk bladprofil. GYUTOH kombinerar därmed förstklassiga skäregenskaper och komfort. Bladets kärna består av mikrokarbid-pulverstål med ytterligare två stållager runt kärnan. Bladet smids genom s.k. hamrad och får senare en fin Tsuchime-look. Dessutom måste varje knivblad i serien MIYABI Artisan 6000MCT genomgå olika härdningsprocesser, framför allt ishärdning vid -196 °C. Därigenom uppnås en slutgiltig hårdhet på ca 63 Rockwell. Knivbladet är slipat på båda sidor och får sin skärpa genom Honbazuke-slipningen som görs för hand. Handtaget är tillverkat av pakkaträ. Detta material har ett mjukt mönster och imponerar genom sina formstabila och flexibla egenskaper. Den optimala balansen möjliggör hög komfort och icke uttröttande arbete. Kniven från Miyabi är därmed ett mycket praktiskt köksredskap vid skärarbete.