MIYABI 4000 FC Nakiri 16 cm, Pakkaträ
Kniven MIYABI 4FC förkroppsligar den traditionsrika japanska knivkonsten. Varje kniv följer principen om att kombinera skönhet och skärpa – det gäller även denna Nakiri med 17 mm bladlängd. Den har en dubbelslipad egg och passar perfekt för att snabbt förbereda frukt och grönsaker. Knivbladet FRIODUR är gjort i ett specialstål: Den dubbelt ishärdade FC61-stålet har en extremt hög hårdhet, och tål stora påfrestningar. Katana-slipningen ger en ytterst hög skärpa och skärpbeständighet – precis som japanska svärd, som ju räknas som ett mästarprov inom knivhantverket. En japansk kockkniv övertygar dock inte bara med sitt blad, utan även med sitt handtag. MIYABI 4FC är otroligt väldesignad, med impregnerat formstabilt trähandtag av pakka-trä med genomgående mosaikstift. Handtaget och knivbolstret är åttkantigt, vilket ger en mycket god hantering. Det gör skärandet till en lätt och säker upplevelse. Varje kniv från MIYABI kommer från ZWILLING-fabriken i Seki, Japan. Där leder tysk ingenjörskonst från Solingen och finaste japanskt hantverk till perfekta resultat.