Mahlzeit Måltid sous vide set, GN behållare inkl. lock och ram justerbar professionell ram för matlagning, sparribshållare, perfekt för fisk och kött, sous-vide, gastronormbehållare
![Mahlzeit Måltid sous vide set, GN behållare inkl. lock och ram justerbar professionell ram för matlagning, sparribshållare, perfekt för fisk och kött, sous-vide, gastronormbehållare](/image/42/60/53/22/99/09/9/4260532299099.webp)
SOUS VIDE Sous-Vide är en speciell tillagningsmetod där mat, vakuumerad i en speciell plastpåse, kokas i ett vattenbad vid låg temperatur. Användning Placera gallret i Sous-Vide GN-behållaren – så att de vakuumerade livsmedlen kan trädas snyggt och utrymmesbesparande. Sous-Vide Stick (ingår ej) placeras i öppningen av behållaren. Koka sedan långsamt maten i ett vattenbad vid en konstant låg temperatur mellan 50 och 85 °C. Skonsam Tillagningstemperaturen är under 100 °C, tack vare den skonsamma matlagningen bevaras näringsämnen, vitaminer och aromer av de enskilda ingredienserna. Speciellt kryddor och örter intensifieras av sous-vide-matlagning. Kokt kött blir särskilt delikat och saftigt. Egenskaper Behållaren är särskilt robust och hållbar. Den 12 liters kapaciteten ger tillräckligt med utrymme för olika rätter och olika livsmedel. Den lilla urtagningen i locket minskar vattenångan – värmen stannar i behållaren, vilket sparar el. Tips I princip gäller som vid normal matlagning: Ju hårdare eller mer kompakt produkten – som rotgrönsaker eller baljfrukter – desto längre tillagningstid. Fisk och kött behöver därför kortare tider än till exempel fasta grönsaker.