Parco della Salina di Cervia srl Saltblock.
![Parco della Salina di Cervia srl Saltblock.](https://r.kelkoo.com/resize.php?country=se&merchantId=100565793&categoryId=100233223&trackingId=96964074&width=300&height=300&image=https%3A%2F%2Fm.media-amazon.com%2Fimages%2FI%2F41brANLvaKL._SL500_.jpg&sign=7LinPLWvTlsBntv2HJ6RSzeg3gV2FZyqmmIzhKaofyI-)
Saltblock, förpackning om 4 st, mäter 10 x 10 x 3 cm. Saltblock av rent "sött" Cervia salt, utmärkt för varm matlagning eller kall tillagning av rätter. Den låter dig laga rätter utan att tillsätta fett (olja, smör, margarin) vilket gör den idealisk för dietmatlagning. Rätterna som tillagas på saltblocket tar till sig precis rätt mängd salt de behöver och saltar sig själva. Tillagningstiden jämfört med den urgamla tekniken med "matlagning under saltskorpa" reduceras avsevärt, en grundläggande lösning för dem som har lite tid tillgänglig för lunch eller middag. Med tillagningen på saltblocket blir smaken perfekt. Uppvärmt saltblock för full matlagning: saltblocket kan värmas upp för att laga rätterna på det. För fullständig tillagning av rätterna (kött-fisk-grönsaker) ställ varmluftsugnen till 250 grader. Efter 10 minuter sätter du in saltblocket i ugnen, låt den värmas upp i 20-30 minuter så att den når en temperatur på 200–220 grader. Nu kan du ta bort blocket från ugnen och mycket försiktigt lägga maträtten på det. Hälften tillagade rätter, saltblocket kan värmas upp till det är ljummet för att laga mat på det. För hälften tillagade rätter eller uppvärmning av mat (t.ex. kött- eller fisktartar, ägg) sätt varmluftsugnen på 250 grader. Efter 10 sätt in saltblocket i ugnen och låt den värmas upp i 10-15 minuter så att den når en temperatur på 120-130 grader. Nu kan du ta bort blocket från ugnen och lägga maträtten på det.