AlcoFermBrew Camembert 10 g/20 L Ostkultur Italiensk ost Torkad kultur Ostferment Rennet Ostbakterier Bakterier av mjölksyror
![AlcoFermBrew Camembert 10 g/20 L Ostkultur Italiensk ost Torkad kultur Ostferment Rennet Ostbakterier Bakterier av mjölksyror](https://r.kelkoo.com/resize.php?country=se&merchantId=100565793&categoryId=140001&trackingId=96964074&width=300&height=300&image=https%3A%2F%2Fm.media-amazon.com%2Fimages%2FI%2F41e0fyjyuxL._SL500_.jpg&sign=RX1trK8BdujF0uTd7ye_htOKryc6IFIS.vKuljtcIZU-)
Camembert 20 g per 20 liter mjölk Recept: Pasteurize helmjölk vid 72° C i 15 sekunder. När mjölken sjunker till en temperatur på 42° C, tillsätt kultur och låt den inkubera i 10 minuter; rör om i ett par minuter och när koagulationstemperaturen är 37/38° C, tillsätt vadrenen. Massan ska vara klar efter 18/20 minuter. Skär denna ostmassa med ostskäraren för att dela den i bitar av tjockleken på storleken på en mutter genom att agera med stor känslighet och låt den vila i 20 minuter och skaka den några gånger utan att skära den. Placera försiktigt i formarna vid en temperatur på 35° C. Gör den första vändningen efter 20 minuter för att hålla ojämn alltid varm. Andra vändningen efter 40 minuter. Vänd igen efter ett par timmar. Sätt osten i cellen vid en temperatur på 10/12° C med en cellfuktighet på 90 %. För att undvika kontaminering av mörk mögel är det bättre att linda ostformarna med film. Torr saltning. Osten mognar tar cirka 20 dagar.