0

Share - dela produkten

AlcoFermBrew Camembert 10 g/20 L Ostkultur Italiensk ost Torkad kultur Ostferment Rennet Ostbakterier Bakterier av mjölksyror

AlcoFermBrew Camembert 10 g/20 L Ostkultur   Italiensk ost   Torkad kultur   Ostferment   Rennet   Ostbakterier   Bakterier av mjölksyror


Camembert 20 g per 20 liter mjölk Recept: Pasteurize helmjölk vid 72° C i 15 sekunder. När mjölken sjunker till en temperatur på 42° C, tillsätt kultur och låt den inkubera i 10 minuter; rör om i ett par minuter och när koagulationstemperaturen är 37/38° C, tillsätt vadrenen. Massan ska vara klar efter 18/20 minuter. Skär denna ostmassa med ostskäraren för att dela den i bitar av tjockleken på storleken på en mutter genom att agera med stor känslighet och låt den vila i 20 minuter och skaka den några gånger utan att skära den. Placera försiktigt i formarna vid en temperatur på 35° C. Gör den första vändningen efter 20 minuter för att hålla ojämn alltid varm. Andra vändningen efter 40 minuter. Vänd igen efter ett par timmar. Sätt osten i cellen vid en temperatur på 10/12° C med en cellfuktighet på 90 %. För att undvika kontaminering av mörk mögel är det bättre att linda ostformarna med film. Torr saltning. Osten mognar tar cirka 20 dagar.


Streckkod 9771426291518
brand AlcoFermBrew
sku B0744FCKT5
Kategori Köksredskap och tillbehör